Vilablareix presenta el ‘Pla Integral de les persones grans de Vilablareix’

Pla Integral de les persones grans

 

·      L’Ajuntament de Vilablareix presenta el ‘Pla Integral de les persones grans de Vilablareix’ aprovat en el ple del passat 19 de gener

 

Vilablareix ja fa anys que és un municipi compromès amb les persones grans i que està en constant reflexió sobre com donar resposta a les necessitats de les persones grans i oferir-los serveis de qualitat. 

Hem anat creant serveis com l’Oficina de Can Ribotic que va ser un pas fonamental en la concepció dels serveis d’una manera global i coordinada. Amb el Pla Integral de les Persones Grans de Vilablareix donem un pas més i ens avancem a les necessitat futures amb una visió més estratègica.

 

“Hem elaborat aquest pla tenint en compte el resultat de les taules de treball on hi ha participat professionals, institucions, entitats del poble i gent gran del municipi que han fet propostes de millora i s’han recollit i treballat perquè Vilablareix pugui donar resposta a les necessitats de les persones grans del poble” explica l’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis.

 

El pla és una eina de treball pels propers quatre anys que pretén treballar de forma ordenada en el municipi i coordinar els serveis i programes a la gent gran que s’ofereixen a Vilablareix com són diverses xerrades de promoció de la salut i estils de vida saludables, d’iniciació a les noves tecnologies, d’interès cultural, científic o tècnic, fòrums de debat sobre temes específics, tallers de manteniment de memòria, tallers d’activitat física, activitats intergeneracionals, assessorament en matèria d’eficiència energètica i estalvi, assessorament en alimentació i hàbits saludables, teleassistència, tallers de gestió d’emocions, activitats terapèutiques, podòleg, menjador social, jocs de taula, manualitats, pintura, petanca, sortides, excursions, etc.

 

“Des de Vilablareix hem de poder arribar a tota a gent gran del municipi, sempre tenint en compte l’atenció centrada en la persona però des d’una perspectiva comunitària, interdisciplinària i de suport” afegeix Tixis.

 

El pla s’ha presentat a la població en un acte aquest dimecres 8 de febrer al Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix. L’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis, ha explicat el Pla Integral de les Persones Grans, i Mariona Rustullet, adjunta a direcció general SUMAR (Serveis Públics d’Acció Social de Catalunya) ha exposat els resultats de les taules de treball que es van fer per alimentar el Pla Integral d’Atenció a les Persones Grans.

 

“Desitgem que aquesta eina que presentem aquí sigui un inici d’ordenació dels recursos al territori, i que ajudi també a construir un poble més inclusiu i cohesionat” conclou l’alcaldessa.