Vilablareix ha celebrat la primera Diada de l’Esport

Diada de l'esport 2021
  • S’han reconegut a deu esportistes de poble que han assolit algun èxit esportiu nacional, estatal o internacional en les darreres dues temporades.
  • També s’ha fet entrega de quatre premis basats en valors.

 

Vilablareix ha celebrat aquest divendres al vespre la primera Diada de l’Esport. Un espai creat per a reconèixer als joves del poble que han assolit algun èxit esportiu les dues darreres temporades, és a dir, que s’hagin classificat en la 1a, 2a o 3a posició a campionats d’àmbit nacional, estatal o internacional. “La idea de crear una diada de l’esport va sorgir en el grup d’ERC Vilablareix ja fa uns anys a partir de la necessitat de crear un espai on es pogués fer un reconeixement als esportistes del poble que competeixen a nivell professional” explica el regidor d’esports, Marc Avellí

 

Els premiats de la primera Diada de l’Esport que es celebra a Vilablareix i que han aconseguit les primeres posicions en campionats d’àmbit nacional o estatal són els següents:

1. Irene Cubarsí subcampiona de Catalunya de gimnàstica rítmica categoria juvenil

2. Judit Naya subcampiona de Catalunya de gimnàstica rítmica categoria juvenil

3. Paula Sucarrat subcampiona de Catalunya de gimnàstica rítmica categoria juvenil

4. Ariadna Moliner subcampiona de Catalunya de gimnàstica rítmica categoria infantil

5. Anna Pilsa subcampiona de Catalunya de gimnàstica rítmica categoria infantil

6. Arianna Vilar 3a classificada al campionat Internacional d’eslàlom i subcampiona de campionats d’Espanya d’esquí alpí

7. Gerard Corominas campió de Catalunya de gimnàstica artística

8. Berta Boada subcampiona de campionats d’Espanya de gimnàstica artística

9. Laura Mora campiona de campionats d’Espanya de gimnàstica artística

10. Guillem López campió d’Espanya amb el Barça d’hoquei patins

 

Des de l’Ajuntament, però, tenien clar que en aquesta Diada no només donarien reconeixements a èxits esportius, sinó que donarien una visió més pedagògica a través de les entitats esportives del municipi. “Nosaltres anem més enllà i també comptem amb la col·laboració de les entitats esportives del nostre poble, que són la base de l’esport a Vilablareix. Per això, juntament amb ells, hem donat uns reconeixements orientats als valors, la dedicació, la constància...en definitiva, uns reconeixements que donen les entitats esportives a aquelles persones que han ajudat a fer més gran la pròpia entitat i, per tant, han ajudat a fomentar l’esport de base al poble”. Explica Avellí. 

 

Els premis basats en valors que han entregat les entitats esportives han estat els següents:

1. Marc Morales per la seva dedicació al Futbol Club Vilablareix 

2. Irene Cubarsí premi a la trajectòria esportiva al Club de Rítmica Vilablareix

3. Guillem Soy per a la seva dedicació al Club Tennis Taula

4. Oriol Fusté premi al companyerisme en el Club Bàsquet Vilablareix

 

Aquesta modalitat permet donar visibilitat a les entitats esportives del poble i, a més, premiar a persones que ajuden a l’esport de base de Vilablareix. “Hem de potenciar l’esport al nostre poble, aconseguir que cada vegada més nens i nenes facin esport. I això tenim clar que sobretot ha de ser a través de les nostres entitats esportives” assegura Avellí. 

 

L’Ajuntament de Vilablareix també ha reconegut a Jordi Pagès per la seva dedicació a l’esport del municipi com a primer president de l’Associació Esportiva, així com a en Manel Pallàs pels 20 anys de dedicació a l’esport del poble.