Vilablareix aprova el conveni del Pla de mobilitat urbana sostenible supramunicipal de Girona

Pla mobilitat urbana

Vilablareix ha aprovat el conveni de col·laboració per a la redacció, finançament i contractació conjunta del Pla de mobilitat urbana sostenible supramunicipal de Girona juntament amb 10 municipis més, el Consell Comarcal del Gironès, ATMG i la Diputació de Girona, per crear un pla de mobilitat que englobi tots els municipis. 

 

Els municipis que hi formen part són Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix, a més del consell Comarcal, el Consorci del transport públic i la Diputació de Girona.

“És molt necessari estudiar la mobilitat de tot un context urbà que va més enllà d’un municipi per poder adoptar solucions realment efectives en quant a la mobilitat. Es tracta no només de millorar la mobilitat sinó també de promoure transicions cap a les noves formes de mobilitat més sostenibles i saludables. Així, dissenyarem conjuntament la mobilitat a peu i en bicicleta, però també la millora del transport públic, el transport de mercaderies i la necessitat de zones d’aparcament perimetral” explica el regidor d’urbanisme, mobilitat i infraestructures, Pau Rovira

 

L’aportació inicial de cada ajuntament correspondrà a 2€ + IVA per habitant d’acord amb les darreres dades de població per municipis de Catalunya publicades per l’Idescat. La Diputació de Girona col·laborarà amb els ajuntaments fent-se càrrec d’una part de l’aportació que els correspongui, en el cas de Vilablareix, subvencionarà el 70% del cost.