L’Ajuntament de Vilablareix engega una campanya de promoció del comerç local del municipi

Campanya comerç local

L’Ajuntament de Vilablareix ha engegat aquesta setmana la campanya ‘Fem poble! Comerç local de Vilablareix’ per tal de dinamitzar i promocionar el comerç local.

 

Aquesta campanya es va començar a gestar a principis d’any, però la situació d’emergència causada per la COVID19 la va frenar. “Des d’El Rusc, l’oficina tècnica de l’àrea de promoció econòmica de Vilablareix, vam continuar treballant-hi, i més veient que l’impacte de la pandèmia al teixit econòmic local ha estat important. Per tot això des de l’Ajuntament creiem encara més necessari que mai impulsar iniciatives de reactivació econòmica local com aquesta. De forma paral·lela, gràcies al suport econòmic d’una subvenció de la Diputació de Girona, estem elaborant un pla de dinamització comercial amb mesures per a l’enfortiment del comerç de Vilablareix” explica la regidora de Promoció Econòmica, Imma Vilà.

 

De moment la campanya ha estat molt ben rebuda pels establiments locals, 35 dels quals s’hi han adherit. “Esperem que també tingui una gran acollida dels veïns i veïnes de Vilablareix i dels pobles propers, i que puguin descobrir el munt de serveis i bons professionals que tenim al poble. El consum conscient i responsable implica també realitzar compres de proximitat, les decisions d’on i com comprem tenen un fort impacte local, determinen el dinamisme i la configuració dels nuclis dels nostres pobles”, afegeix Vilà.

 

La iniciativa consisteix en fer sis compres a diferents establiments del poble que hi participen, amb un import mínim de 5 euros. Els comerços segellen cada compra en una butlleta que, prèviament, s’ha enviat a tots els domicilis de la vila. Tots els comerços disposen de butlletes i se’n podran tantes com es vulgui. Una vegada omplertes, s’hauran de dipositar a les urnes que hi haurà a l’Ajuntament de Vilablareix, al Viver d’Empreses El Rusc i al Centre Cultural Can Gruart. Els participants entraran al sorteig d’una experiència valorada en 180 euros, com ara una sortida en globus, una ruta en kayak, sortides guiades, esports de natura, etc.

Caldrà que els participants conservin els tiquets de les 6 compres, atès que la persona guanyadora del premi haurà de mostrar-los. El primer sorteig es farà a finals de setembre i se n’aniran realitzant cada trimestre.

 

Els comerços que s’han adherit a la campanya pertanyen als sectors de l’alimentació, comerç, bar i restauració, serveis i salut del municipi.