El president Aragonés i la consellera Simó inauguren el nou equipament de l’escola Madrenc

inauguració escola madrenc 26012024
  • L’acte d’inauguració s’ha fet aquest matí amb la presència d’alumnes, equip directiu del centre i part de l’equip de govern del consistori.

 

Vilablareix, divendres, 16 de gener de 2024

Aquest matí el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha estat a Vilablareix, acompanyat de la consellera d’Educació Anna Simó i d’altres representants de la Generalitat, fent costat a l’alcaldessa Maite Tixis i part de l’equip de govern, també a l’equip directiu del centre i l’AFA, en la inauguració de l’escola Madrenc. L’escola estrena edifici des d’inicis d’aquest curs 2023 2024. En la jornada també hi ha estat present l’arquitecte i l’empresa constructora.

Primerament s’ha fet una fotografia davant la placa inaugural i s’ha fet una visita guiada per les instal·lacions a càrrec de l’alumnat del centre. L’alcaldessa ha fet unes paraules, també la consellera Simó i el mateix alumnat. El president Aragonès ha clausurat l’acte.

En l’acte d’inauguració el president ha animat als alumnes a gaudir de l’equipament i de l’etapa educativa que estan vivint. També ha dit que: “l’educació és una prioritat al nostre Govern. Des de l’inici de la legislatura hem incrementat els recursos, el nombre de docents i el nombre de professionals. Encara tenim molt camí per recórrer, però aquesta és la legislatura en que tornem a inaugurar escoles després d’anys de moltes dificultats”.

Per la seva banda, la consellera Anna Simó ha parlat de la tasca que fan els docents i professionals de l’educació al país i s’ha posat a la seva disposició.

L’alcaldessa, Maite Tixis, ha assenyalat que “aquest equipament és molt esperat i necessari pel poble, hi portem treballant diverses legislatures i és un orgull veure-la en funcionament a dia d’avui”.

Un cop acabats els parlaments s’ha fet una actuació musical a càrrec dels alumnes.

 

La nova escola Madrenc

El nou equipament, de 3200 metres quadrats, té una capacitat per a 450 alumnes. L’edifici on hi havia situat fins ara l’escola havia quedat petit pel que s’havien fet diverses ampliacions en barracons repartits per diferents punts del municipi.

 

La nova escola, situada en un terreny de gairebé 9.000 metres quadrats paral·lel al carrer Francesc Macià, consta d’un sol edifici dividit en parts disposades en forma d'«U» amb un accés principal a través d’una zona porxada que dona al carrer per a vianants Rafel de Casanovas. En total hi ha sis aules d’educació infantil i dotze de primària; tres patis separats, un gimnàs amb vestidors, cuina i menjador. La major part d’aquests serveis es troben a la planta baixa del nou edifici, amb l’excepció de les aules de primària que estan al primer pis.

A banda, aquest nou equipament es troba situat a la zona de Can Gruart que és una zona moderna, més ben equipada, accessible i amb més capacitat. De fet està en marxa la construcció d’un pàrquing al costat del centre, com també s’espera que a la primavera s’acabin les obres de construcció de la nova biblioteca-sala polivalent.