El ple aprova el conveni amb la Generalitat per a construir el nou edifici de l’Escola Madrenc

Ple Juliol Vilablareix

Després que el Govern de la Generalitat aprovés aquest passat dimarts una inversió de 3.250.000 euros per a la construcció i ampliació de l’Escola Madrenc de Vilablareix, avui s’ha aprovat en el ple ordinari del mes de juliol el conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació per a l’execució d’aquestes obres que tenen un cost de 6,5 milions d’euros.

 

‘Aquest conveni arriba després de molts anys de treballar-ho  i era un compromís que teníem amb el Govern de la Generalitat. Des de l’Ajuntament fem un esforç econòmic pagant la meitat de l’obra’ assegura l’alcalde, David Mascort. I afegeix: ‘Estem molt contents que finalment sigui una realitat, la nostra escola tindrà nou edifici!’.

 

I és que l’escola ha crescut molt als darrers anys. Fins al curs 2013-2014 l’Escola Madrenc era d’una línia, però la proximitat de Vilablareix amb la ciutat de Girona ha provocat que molta gent jove es traslladi a viure al municipi i, per tant, actualment l’escola és de dues línies.

 

Després de l’aprovació del conveni avui, el següent pas serà la licitació el conveni.

 

Per una altra banda, en el mateix ple s’ha aprovat la licitació de la prolongació del carrer Marroc des del carrer Regal fins a la carretera GI-533 i el vial secundari de la carretera GI-533 a Vilablareix.

 

La finalitat de la intervenció en aquest carrer és donar continuació al carrer Marroc i tancar l'anella viaria amb la carretera Santa Coloma, amb un disseny que prioritza el vianant i la mobilitat sostenible.

 

‘Aquestes obres modifiquen el disseny de les calçades laterals en el tram sud de la carretera Santa Coloma i que s'allargarà en posteriors fases fins a la connexió amb Girona’ explica Pau Rovira, regidor d’Urbanisme, Mobilitat i Infraestructures a l’Ajuntament de Vilablareix.