El Girona FC escull Vilablareix per fer-hi la seva acadèmia

Acadèmia Girona FC

Se n’ha parlat molt de l’arribada del Girona FC al poble però, fins que no ha estat una realitat, l’Ajuntament s’ha mantingut al marge de possibles debats com a administració pública local que ha de defensar i representar els drets i deures de totes i tots. Ara, l’Acadèmia del Girona FC és un fet que es farà realitat durant els pròxims mesos. Us projecte esportiu i social que s’instal·larà en sòl no urbanitzable al costat de l’AP7 després de l’acord que hi ha hagut entre privats. A partir d’aquí, des de l’Ajuntament s’ha treballat per fer que aquest projecte sigui una oportunitat pel nostre poble i tingui el màxim retorn pels nostres veïns i veïnes. Els usos d’aquest tipus de sòl permeten fer-hi un ús esportiu i, per tant, el que havíem de fer és que fos el millor projecte possible.

 

Després d’estudiar múltiples ubicacions en diferents pobles de l’àrea urbana de Girona, el Girona FC ens ha escollit i creiem que és una gran oportunitat per a Vilablareix. Des del primer moment s’han posat a plena disposició del poble per fer que la seva arribada sigui el màxim de beneficiosa per a tots els veïns i veïnes. Les 20 accions que estan descrites a continuació així ho indiquen.

 

Estimem el nostre entorn natural i rural i amb aquest projecte del Girona FC el que aconseguim és protegir un espai que per sempre més serà verd. No passarà com als municipi veïns que tot el front de l’autopista són naus industrials. D’aquesta manera, per tant, evitem que ens hi arribin d’altres projectes no tan atractius derivats dels polígons industrials veïns. 

 

El Girona FC situarà Vilablareix per sempre més en el mapa de l’esport, la nutrició i la salut. Som conscients que amb el nou campus de Salut de l’Hospital Josep Trueta, el Santa Caterina i les facultats universitàries a Salt, l’arribada del Girona FC a Vilablareix i les instal·lacions d’Hipra a Aiguaviva ens situem en un entorn estratègic que, si sabem aprofitar, ens marcarà el futur del nostre poble i les oportunitats de vida dels nostres veïns i veïnes. Tenim una gran oportunitat i la volem aprofitar.

 

Què aportarà el projecte als veïns i veïnes de Vilablareix?

 

Mediambient:

·      Adequació del carril bici entre l’església de Sant Menna i el nucli urbà.

·      Col·laboració amb la Universitat de Girona per promoure accions concretes en ecologia i biodiversitat que impactin directament a la zona propera de l’Acadèmia.

·      Inclusió d’un espai de cultiu que pugui ser gestionat per alguna entitat social o l’escola. 

·      Visites públiques sobre com es gestionen els recursos de la instal·lació (aigua, llum, reciclatge, etc.).

·      Compromís de compensar l’emissió de CO2 que tingui l’Acadèmia amb la plantació i preservació d’arbres i vegetació dins del municipi.

 

Salut i activitat física:

·      Activitats de cura i dinamització del Camí Fluvial Moisès Fusté i Serra i l’entorn de l’Acadèmia.

·      Adequació i decoració de la pista poliesportiva de la plaça Catalunya per a l’ús de tots els veïns i veïnes. Aquest serà un projecte obert i participatiu a les entitats.

·      Instal·lació d’un parc de salut/exercici inclusiu (adaptat a persones amb diferents capacitats funcionals) a l’exterior de l’Acadèmia. La creació d’un espai de lleure per a les famílies amb l’objectiu que pugui ser utilitzat pels familiars dels jugadors i jugadores durant els entrenaments i obert a tot el públic.

·      Xerrades nutricionals i d’hàbits saludables especialment enfocades a infants, joves, adults i persones grans a càrrec del personal mèdic del Girona FC.

·      Col·laboració en l’organització de curses o activitats esportives del municipi.

·      Buscar sinergies per realitzar projectes conjunts amb el campus d’EUSES i amb l’Hospital Santa Caterina de Salt.

 

Comunitat i entorn social:

·      Organització de trobades periòdiques amb veïns i veïnes del poble per compartir idees i propostes de millora.

·      Entrenaments de tecnificació del FC Vilablareix a les instal·lacions de l’Acadèmia del Girona FC.

·      Activitats esportives de la Diputació, Consell Esportiu del Gironès i similars.

·      Entrenaments de portes obertes perquè els seguidors i seguidores puguin veure el treball que realitza un equip de Primera Divisió.

·      Utilització de productes de proximitat i foment de proveïdors locals.

·      Organització de partits de Walking Football perquè els majors de 60 anys puguin seguir gaudint de l’esport i fomentar, d’aquesta manera, hàbits de vida saludables.

·      Utilització d’espais per a reunions o xerrades sobre salut, esport, prevenció de malalties físiques i mentals.

·      Organització d’esdeveniments orientats als joves com alternativa saludable a l’oci nocturn en caps de setmana.

·      Fomentar projectes escolars en col·laboració amb escoles de Manchester, Nova York o Melbourne.