Aprovades les bases per atorgar subvencions a entitats i associacions municipals

ple març 2024
  • Es preveu repartir 35.000€ aquest any per a fomentar projectes i activitats d’interès públic o social.
  • També s’ha aprovat una moció de suport a la pagesia, entre d’altres. 

 

Vilablareix, dijous, 14 de març 2024

 

El ple ordinari de març, que s’ha celebrat avui al vespre, ha aprovat la proposta d’aprovació inicial de les bases específiques i convocatòria per a l’atorgament de subvencions a entitats i associacions de Vilablareix.

En total, aquest 2024, l’Ajuntament donarà 35.000€ per fomentar els projectes i activitats d’interès públic o social que desenvolupen les entitats o associacions cíviques, solidàries, educatives, juvenils, esportives i culturals del municipi de Vilablareix. El topall màxim de subvenció per a cada entitat serà de 4000€.

Per atorgar les subvencions a les entitats es tindran en compte aspectes com, en el cas d’entitats esportives: la trajectòria de l’entitat, el nombre d’esportistes, el percentatge d’esportistes empadronats, el nivell de les competicions esportives a les que es participa, la implicació dels esdeveniments que s’organitzen a nivell municipal sense ànim de lucre, si s’organitzen activitats que fomentin la diversitat, la inclusió i la solidaritat així com si es disposa d’un pla d’igualtat.

En el cas de les entitats socioculturals també es tenen en compte aspectes com el número d’activitats que s’organitzen, el seu preu, el nombre de participants en aquests actes o el percentatge de participació d’empadronats

Per poder demanar aquests ajuts les entitats interessades cal que ho facin mitjançant una instància genèrica.

Per a la regidora Judit Auguet:”Des de l’Ajuntament sempre hem estat al costat de les entitats i associacions i volem estar al seu costat també econòmicament, ajudant-los a tirar endavant projectes que creiem que són positius per dinamitzar el poble. El primer pas per fer aquesta ajuda possible, però era l’aprovació d’aquestes bases”

El grup d’ERC i Units per Vilablareix ha presentat una moció de suport a la pagesia amb la que insta a la Generalitat a desenvolupar algunes accions com revisar les restriccions previstes per a les diferents fases al Pla Especial de Sequera, l’impuls d’una Xarxa Pública de Gestió i Acompanyament Agrària o un fons agrari que actuï com a renda bàsica agrària, així com augmentar les partides pressupostàries i trobar noves fórmules per agilitzar el cobrament d’ajuts, entre d’altres.

Un altre dels punts portats a ple ha estat la moció presentada pels grups municipals de Junts per Vilablareix i Units per Vilablareix per garantir la pluralitat i independència de la comunicació pública local a l’Ajuntament.

Altres aspectes que ha aprovat el ple aquest vespre són la convocatòria per a l’elecció del Jutge de Pau Titular del municipi.