Vilablareix presenta un pressupost continuista per l’any 2023

Ple pressupost 2023
 • Es redueix un 1,4% respecte al de l’any anterior i es mantenen tots els serveis i activitats
 • S’incrementen les despeses en medi ambient, serveis socials i cultura
 • La inversió més important seguirà sent la d’Habitatges de Protecció Oficial

  El ple d’aquest dijous al vespre a l’Ajuntament de Vilablareix ha aprovat el pressupost general per l’any 2023 que és de 5.815.899,94€. És un pressupost continuista que es redueix en un 1,4%.
  David Mascort, regidor d’Hisenda, explica que ‘amb aquest pressupost mantenim tots els serveis i totes les activitats. Entre d’altres, augmentem la plantilla en el conserge de l’Escola Madrenc i en dues places a la brigada municipal. També donem continuïtat a les places que tenim dels plans d’ocupació municipal’. El pla d’ocupació municipal de Vilablareix es finança al 100% amb recursos municipals i té per objectiu pal·liar temporalment la situació socioeconòmica de les persones contractades per un període de 6 mesos. A més, es milloren les seves competències professionals incrementant així les seves possibilitats d’accés al mercat de treball.
  Segons l’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis, ‘és un pressupost continuista i cal destacar l’increment en les àrees de medi ambient, serveis socials i cultura’. I és que hi ha un gran increment en les despeses de l’àrea de medi ambient i en serveis socials. També hi ha un augment del 33% en cultura. Es multiplica per dos la despesa de l’àrea d’esports i per 1,7% l’àrea de promoció econòmica.
  Pel que fa a inversions, segueix l’aposta pels Habitatges de Protecció Oficial i pressupostem la compra d’un vehicle nou per la recollida. Cal destacar que es compta amb una subvenció per aquest nou vehicle.