Vilablareix entrega els premis de la 1a edició del concurs literari Relata’ns Juvenil

Premis Relata'ns Juvenil

Després de cinc anys convocant els premis de literatura Relata’ns Vilablareix, enguany l’Ajuntament ha apostat per a fer la primera edició del Relata’ns juvenil de narració curta, és a dir, per a joves de 1r d’ESO a 2n de batxillerat. D’aquesta manera s’estimula i es posa en valor la creació literària en llengua catalana del nostre jovent. 

 

“Apostem per la literatura en el nostre poble. Volem que els nostres joves creixin envoltats de cultura” explica la regidora d’educació i cultura, Sònia Ruiz

 

En aquesta primera edició s’han presentat un total de 29 relats, 23 en la categoria Can Ballí (alumnat de 1r a 3r d’ESO) i 6 en la categoria Can Gruart (alumnat de 4t d’ESO a 2n de Batxillerat). L’alcalde de Vilablareix, David Mascort va destacar l’èxit de participació. “La cultura és un dels pilars de la societat i a Vilablareix tenim una fixació per incentivar la participació als nostres veïns i veïnes”.

 

Després d’aquest gran èxit de participació, l’Ajuntament ja es planteja fer el Relata’ns Infantil per promoure l’escriptura i la lectura entre els més petits. 

 

L’acte d’entrega de premis s’ha celebrat aquest dimecres 28 de juliol. Els premiats en la categoria Can Ballí han estat:

 

1r premi: Laura Domènech amb el relat “Un petit tors de mirall”

2n premi: Xènia Alonso amb el relat “NESRIN”

 

I en la categoria Can Gruart:

1r premi: Gemma May amb el relat “Reflex”

2n premi: Ahiram Rivas amb el relat “Sorpresa”

 

Els guanyadors del primer premi han obtingut un val per la botiga FNAC valorat en 300€, mentre que els guanyadors del segon premi es van endur un val per la mateixa botiga de 200€. 

 

El jurat del concurs el van formar Montse Picart, professora de llengua i literatura catalana a l’Institut de Vilablareix; Eva Olivan, gran lectora i apassionada de les novel·les; Núria Colomer, professora de llengua catalana a l’Institut de Vilablareix; i Sònia Ruiz, regidora d’educació i cultura. 

 

Cal remarcar que el jurat va detectar un nivell molt alt en els relats participants.

L’acte d’entrega dels premis va finalitzar amb una interpretació musical de cant i violoncel a càrrec de Núria Colomer i Alena Tichmanovich.