Vilablareix congela els impostos i les taxes pel 2021

Ple ordenances i pressupost

L’Ajuntament de Vilablareix ha tornat a congelar un any més tots els impostos i taxes per l’any 2021. Seguint amb la tendència dels darrers exercicis i per no augmentar la pressió impositiva dels veïns de Vilablareix en aquests temps de pandèmia tots els impostos i taxes continuaran igual que l’any 2020.

 

També s’ha aprovat la proposta de bonificar un 50% la quota de l’IBI i l’IAE als immobles que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric d’energies renovables per autoconsum i que no siguin d’obligat compliment segons la normativa vigent en el moment de sol·licitar la llicència d’obres. A més, també s’ha aprovat una bonificació del 25% de l’ICIO per aquells immobles que un cop construïts certifiquin que són habitatges passius en consum d’energia.

Les ordenances fiscals s’han aprovat per unanimitat en el ple telemàtic que s’ha celebrat aquest dijous 12 de novembre.

 

En el mateix ple s’ha aprovat el pressupost general per l’any 2021 amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC, i els vots en contra de JxCat Vilablareix i Units per Vilablareix. Respecte l’any passat, aquest pressupost augmenta un 4,98% arribant als 4.135.336€.

 

Es manté l’augment en despesa en les partides d’atenció a les persones (educació, serveis socials, gent gran...) i en cultura. En aquest pressupost també hi ha una partida destinada a ajuts per a les famílies afectades per la Covid-19.

El nivell d’inversions es manté respecte l’any passat i es destinaran un total de 380.000€ a projectes com la sala polivalent, millores en equipaments municipals i la implantació d’energies renovables.

Aquest pressupost, segons l’alcalde de Vilablareix, David Mascort, és un pressupost continuista que manté l’evolució dels anys anteriors, augmentant els ingressos ordinaris per tal de poder seguir oferint cada vegada més serveis als veïns i veïnes.