Vilablareix acull el Campionat de Catalunya de Ciclocròs

Vilablareix acull el Campionat de Catalunya de Ciclocròs

 

Vilablareix va ser el diumenge 10 de desembre la seu del Campionat de Catalunya de Ciclocròs, una de les cites més esperades de l’hivern. La disciplina encara així la recta final de la temporada i la que serà l’onzena competició del calendari servirà per coronar els campions catalans de 2023. El dia anterior, el campionat va fer parada a Fornells de la Selva.

El Ciclocròs de Vilablareix acollirà el Campionat de Catalunya en la segona edició de la prova, enguany organitzada pel Club Ciclista Vilablareix. La competició es va estrenar al calendari el 2022 amb les victòries elits de David Domínguez i Sara Gay i aleshores va reunir prop de 300 participants. Un any més tard, el circuit de tres quilòmetres amb sortida al carrer Raset es consolida, sent l’escenari on es decidiran els campions catalans.

Els guanyadors elit a Vilablareix rellevaran en el palmarès a David Lozano, professional en carretera des del 2013 que fa un any es va imposar al també professional Pau Miquel, i Jordina Muntadas, que l’any passat va revalidar a Masquefa el seu títol elit femení. La prova femenina que decidia els campions de Catalunya de 2022 va acabar amb victòria de la júnior Marta Cano, que es va proclamar campiona de Catalunya en la seva categoria.

Alhora que proclamarà els campions de Catalunya de l'especialitat, la prova també serà puntuable per a la Copa Catalana de Ciclocròs by Proride, que ja haurà viscut prèviament un calendari intens amb deu competicions. Marc Romero (Bike Garraf Club Esportiu) i Laia Bosch (Ecológicos - Navarra Beratxa), que s'estrena en categoria sub 23, són els líders del calendari català a l'espera del que passi el diumenge 3 de desembre a Manresa i el dissabte 9 de desembre a Fornells de la Selva, cites prèvies al Campionat de Catalunya.

El municipi tambla va acollir la prova corresponent a les categories de promoció, donant lloc així a participants de totes les edats des de pre-benjamins fins a màster. 

 

El palmarès va ser, en categoria elit, per a Jofre Cullell, Adrià Franquesa va ser el vencedor en la Sub23 i Enric Bau ho va ser de la Màster 30. 

Pel que fa a fèmines elit la vencedora va ser Ester Barris, seguit de Marta Cano (Fèmines sub 23), Martí Martínez (Júnior), Mariona Ratera (Fèmines júnior), Seff Van Kerckhove (Cadet), Maria Gutierrez (Fèmines cadet).  

La primera sortida va coronar a Bernat Pou (Màster 40), Francesc Xavier Carnicer (Màster 50) i Pere Batllori (Màster 60).

 

Moltes felicitats per la organització, als premiats i a tots els participants. 

 

A Vilablareix acollim amb orgull esdeveniments esportius!