Prevenim el mosquit tigre!

Mosquit tigre

El mosquit tigre és una espècie invasora que prové d’Àsia. És de mida petita, de color negre, i té taques blanques per tot el cos i una línia blanca al cap i a l’esquena. 

Les femelles piquen perquè necessiten la sang per a desenvolupar cada posta, que pot ser de més de 200 ous. Els mascles no piquen. 

Tots els mosquits han de passar primer per una fase larvària que és aquàtica. Per tant, si no hi ha aigua, no hi ha larves i tampoc mosquits adults.

 

Aquí teniu algunes mesures de prevenció per evitar el desenvolupament de les larves del mosquit tigre:

 

  • Buidar qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua i posar-lo sota cobert o cap per vall: joguines, cendrers, gerros, galledes, carretons, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, mobiliari plàstic amb concavitats, etc.
  • Evitar les acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguàs (embornals del pati, canaleres dels teulats i terrasses).
  • Posar peixos en les fonts ornamentals dels jardins (peixos de colors, gambússies) Cobrir (per exemple amb sorra) els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua.
  • Cobrir amb tapes hermètiques o teles mosquiteres (de forats no més grans de 2 mm) els dipòsits de recollida d’aigua.
  • Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen. Les piscines de plàstic s’han de buidar periòdicament, i si no es fan servir cal retirar-les.
  • Cobrir les embarcacions amb lones a l’hivern evitant que es facin acumulacions d’aigua.
  • Potenciar la fauna insectívora (predadors d’insectes) són de gran ajut pel manteniment de l’equilibri. Això es pot fer mitjançant la instal·lació de caixes niu per a ratpenats i orenetes, no usar insecticides d’ampli espectre que afecten negativament a tota la fauna invertebrada, etc.