Canvi de lluminària de Vilablareix per tecnologia LED

Canvi lluminària

 

  • Vilablareix inicia les obres de canvi de lluminàries de tot el municipi per equips de tecnologia LED
  • Les obres s’allargaran fins a l’octubre degut a la Covid-19
  • L’Ajuntament assumeix el 25% del cost i la totalitat de l’IVA, la resta de finançament prové dels fons FEDER i de la Diputació de Girona

 

S’han iniciat les obres de canvi de lluminàries de tot el municipi de Vilablareix per equips de tecnologia LED, en el marc del ‘contracte de gestió energètica i manteniment amb garantia total, inclosa l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior’ cofinançat amb el fons FEDER.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Pau Rovira, aquest contracte té una durada de 5 anys i ha de permetre un estalvi del consum energètic del 69%, passant de 796.869 kWh a 250.483 kWh. Això suposa un estalvi econòmic a l’Ajuntament de més de 70.000 euros l’any.

A banda del canvi de lluminàries, aquest contracte obliga a l’empresa instal·ladora a realitzar el manteniment de l’enllumenat, la gestió de les instal·lacions i serveis energètics, a més de la garantia total de la nova instal·lació.

 

Actualment el municipi disposa de 21 quadres d’enllumenat i 1429 punts de llum que seran totalment substituïts per noves lluminàries LED. Aquest projecte també servirà per regular els nous equips de manera que s’adaptarà la intensitat lumínica a cadascun dels carrers d’acord amb la normativa d’eficiència energètica.

 

Aquestes obres s’allargaran fins a l’octubre degut als problemes de subministrament per les aturades de producció provocades per la Covid-19.

 

El cost total de la inversió puja a 496.459,10 € + IVA dels quals l’Ajuntament de Vilablareix assumeix el 25% del cost i la totalitat de l’IVA. La resta de finançament prové dels fons FEDER i de la Diputació de Girona.