Delegació de l'Associació de Donants de Sang de Girona

President/a:
Delegats a Vilablareix: Jordi Baus / Jaume Vilalta / Roberto Bermejo
Tlf:
****
Adreça postal:
C/ Santa Clara, 33 - 35 - Edifici de l'ICS 17001 Girona
girona@donantsdesang.cat
Objectius o finalitats principals:

Promoure la donació de sang i plasma arreu del territori i amb la seva delegació a Vilablareix.

Activitat principal:
Coordinar les donacions a Vilablareix entre l'Associació i l'Ajuntament de Vilablareix que és quí col·labora amb l'espai i difusió de les campanyes.

Propera donació a Vilablareix --> 13/02/2024

CONSULTA CALENDARI DE DONACIONS

busqueu la campanya o l’hospital on voleu donar per demanar hora. D’aquesta manera, tots vindreu amb un horari marcat i evitarem aglomeracions o cues, un fet molt important per mantenir en tot moment la distància social establerta.

És important recordar que el COVID-19 no es pot transmetre per la sang, només per via respiratòria, i en aquest sentit ni la donació de sang ni la transfusió suposen cap risc per a donant ni pacient.

El risc, en tot cas, és no donar sang, doncs cada dia a Catalunya calen 1.000 donacions per atendre els malalts dels hospitals que necessiten tractaments

Ressenya històrica:

L'Associació de donants de Sang de Girona amb delegació a Vilablareix va recollir 80 bosses en les dues sessions l'any 2000, 77 bosses l'any 2001, 63 el 2002, 78 el 2003 i 101 el 2004, i fins l'actualitat,  es recull una mitjana de 120 bosses anuals.

Cada vegada més Vilablaretens s'animen a donar sang que amb les tres doncacions que es fan anualment al Centre Cultural de Can Gruart.

Tot i que Vilablareix ha demostrat en diverses ocasions la seva solidaritat, ens queda molt camí a recórrer. Gràcies a tots i ànims als que decidiu fer el pas.

Xarxes socials:
Logo Associació donants de sang