Recollida d’oli vegetal porta a porta

Recollida oli

 

 

  • La recollida es fa el primer dijous de cada mes i els veïns l’han de sol·licitar abans a través de l’APP o trucant a les oficines municipals.
  • Una trentena de veïns ja han fet ús d’aquest servei i s’han recollit un total de 75 litres entre la recollida de gener i febrer.
  • L’empresa que s’encarrega de la recollida és l’empresa del tercer sector ECOSOL i utilitza un vehicle sostenible.

 

L’Ajuntament de Vilablareix ha decidit introduir en la recollida selectiva de residus porta a porta la recollida dels olis vegetalsque es generen a les cuines. La prova pilot va començar el mes de gener de 2019 després de veure l’èxit que ha tingut durant el seu primer any la recollida de roba a domicili. “L’any passat ja vam introduir la recollida de roba porta a porta i també ho fem amb els mobles i trastos vells, trucant abans a l’ajuntament”explica el regidor de medi ambient, Jordi Frigola.

 

La recollida dels olis a domicili es fa el primer dijous de cada mes a partir de les 8 del vespre. Els veïns i veïnes han de sol·licitar la recollida anteriorment perquè ho passin a recollir, tenen fins a 24 hores abans de la recollida per avisar. L’avís es pot fer mitjançant l’APP del Porta a Portade Vilablareix, o bé trucant a les oficines municipals. 

Els usuaris poden treure l’oli en unenvàsd’un litre de plàstic de color verd que es proporciona des de l’Ajuntament, o bé en una ampolla qualsevol de plàstic. L’operari buida l’oli en el seu vehicle i deixa l’ampolla buida a la porta de casa. 

 

Una desena de veïns van treure l’ampolla d’oli en la recollida del gener, mentre que aquest febrer han fet ús del servei una vintena d’usuaris. “Estem contents perquè durant aquest any tenim la fe que aconseguirem incorporar aquesta fracció també en la recollida selectiva” diu Frigola. En total, de les dues recollides que s’han fet entre gener i febrer s’han recollit75 litres d’oli vegetal.

 

Aquesta recollida es fa a través de l’empresa Ecosol, una empresa del tercer sector que, a més, utilitza un vehicle sostenibleper a fer la recollida. És un vehicle que consisteix en un tricicle amb un dipòsit gran a on van abocant l’oli vegetal dels veïns del municipi. 

 

En cas dels veïns que no volen fer ús d’aquest servei porta a porta, sempre poden portar l’oli vegetal, així com la resta de fraccions, a la deixalleria municipalde Vilablareix que està oberta de dilluns a dissabte de 8 del matí fins a les 8 del vespre.

 

Podeu veure la notícia Vilablareix TV