Nova campanya de compostatge casolà

campanya compsotatge casolà

L’any 2006 vam iniciar la primera campanya de compostatge casolà al nostre municipi. Des de llavors comptem amb una cinquantena de compostaires. Enguany volem continuar promocionant el compostatge casolà i per això us animem a participar-hi.

 

Què és el compostatge casolà?

El compostatge casolà és el procés pel qual part dels residus orgànics que generem a les nostres llars es transformen en compost, un adob natural d’aspecte idèntic a la terra molt útil per a les plantes del nostre hort o jardí. Aquest procés el podem realitzar des de casa amb l’ajut d’un compostador, un recipient dissenyat per a que el compostatge es realitzi sense pudors, mosques o mal aspecte.

 

Què he de fer per sol·licitar un compostador?

1r. Anar a l’Ajuntament per tal de facilitar les vostres dades als llistats oberts de la campanya.

2n. Fer efectiva una fiança de 30€ (aquesta fiança se us retornarà al cap de dos anys, moment en què el compostador passarà a ser de la vostra propietat).

3r. Finalitzat el termini per sol·licitar el compostador, l’Ajuntament avaluarà totes les sol·licituds i farà la petició dels compostadors demanats.

4t. Un cop es disposin de tots els compostadors sol·licitats, es distribuiran entre els nous compostaires que rebran la visita d’un educador ambiental.

 

Quan puc sol·licitar un compostador?

Teniu temps fins al 28 de juny de 2024.

 

Tindré assessorament durant el procés de compostatge?

Un cop formalitzada la vostra inscripció, un educador ambiental es posarà en contacte amb vosaltres per a instal·lar-vos el compostador i per realitzar-vos l’assessorament.

 

Recordatori als compostaires

Us recordem que, en el cas dels habitatges que gestionen la fracció orgànica a través de l’autocompostatge s’aplicarà el TRAM 1 d’orgànica de la taxa d’escombraries (75€ anuals – tram més econòmic), sempre que s’acrediti mitjançant la sol·licitud que trobareu a la seu electrònica o a les oficines de l’Ajuntament.