Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics passen a ser de pagament

Carregadors elèctrics pagament

A partir del 12 de setembre els punts de recàrrega de vehicles elèctrics municipals passaran a ser de pagament.

Un cop passat el període inicial d’implantació d’una xarxa de carregadors de vehicles elèctrics i la seva posada en funcionament, en pro de fonamentar l’interès per l’electrificació de la mobilitat, es considera que aquest servei ja no ha de ser gratuït. 

El cost de càrrega dels vehicles serà de 0,31 €/kWh. Les persones usuàries del servei que el vehicle elèctric o híbrid, consti en el padró de contribuents vigent de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica de Vilablareix, pagaran 0,10 €/kWh. D’aquesta manera, pretenem que aquest servei tingui un baix cost només per als veïns del poble. 

Aquest cost s’anirà revisant anualment a mesura que disminueixi el cost de l’energia per a l’Ajuntament, en el marc del programa d’implantació d’energia fotovoltaica que s’està implantant a les cobertes dels equipaments municipals i que ens permeti revertir quest estalvi al veïns.

 

Per a poder gaudir d’aquesta bonificació, caldrà que aquestes persones notifiquin a l’Ajuntament el correu electrònic amb el qual s’han registrat a l’APP EVCharge. Cal enviar aquestes dades a mediambient@vilablareix.cat abans del 4 de setembre

 

Per a poder carregar el vehicle s’hauran de fer els següents passos: 


1. Descarregar l’aplicació EVCharge

2. Registrar-se creant un compte amb un correu electrònic

3. Introduir les dades de la targeta de crèdit o dèbit. Si no s’introdueixen aquestes dades, no es podrà iniciar la càrrega. L’aplicació permet consultar el tiquet de càrrega.

4. Triar el carregador i presa. Cal activar la localització i l’APP geolocalitzarà el carregador més proper, o també es pot buscar a través del menú i el mapa de punts de recàrrega. 

5. Configurar la recàrrega. Cal escollir el connector i configurar el temps de càrrega o energia que es vol carregar i confirmar. 

6. Iniciar la recàrrega. Cal seguir les indicacions de la pantalla, connectant el cable al cotxe i clicant “Iniciar càrrega”. Des del mòbil es podrà veure el procés de càrrega del vehicle i interrompre-la o finalitzar-la en qualsevol moment. 

7. Finalitzar la càrrega. EVCharge avisarà quan el procés hagi finalitzat i ja es podrà desconnectar el vehicle.

 

Punts de recàrrega a Vilablareix:

  • Camp d’esports (av. Lluís Companys, 75)
  • Mòduls Escola Madrenc (c/Marroc, 42)
  • Aparcament pavelló (c/Marroc, 19)
  • Aparcament llar d’infants (c/Pirineus, 33)