El President de la Generalitat, Pere Aragonès, visita el nou Institut de Vilablareix

Visita nou Institut Vilablareix

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller d’educació de la Generalitat, entre d’altres, han visitat aquest matí les obres del nou institut que entrarà en funcionament aquest mes de setembre.

 

Vilablareix ha rebut aquest matí la visita del President Pere Aragonès i del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. És la primera vegada a la història que un president de la Generalitat de Catalunya visita el municipi. L’alcalde de Vilablareix, David Mascort, els ha rebut i els ha ensenyat les oficines municipals. Han signat el llibre d’honor i tot seguit han caminat fins al nou institut d’educació secundària. 

 

La visita al nou centre educatiu ha estat per veure les obres ja a punt de finalitzar. Els alumnes l’estrenaran el proper dilluns 13 de setembre, amb l’inici de curs 2021-2022.

 

La visita ha finalitzat amb una reunió entre el President, Pere Aragonès, el conseller Josep Gonzàliez-Cambray, la delegada del govern, Laia Cañigueral, l’alcalde de Vilablareix, David Mascort, la regidora d’educació, Sònia Ruiz, l’equip directiu del centre i l’arquitecte i director del projecte d’obres, entre d’altres. 

 

La inversió per fer possible el nou centre ha estat de 6,7 milions d’euros, i ha permès enretirar 15 mòduls prefabricats que hi eren des de 2008. El conseller Gonzàlez-Cambray ha explicat que el passat curs es van mantenir molts mòduls per tal que els centes disposessin de més espai davant la situació provocada per la Covid-19. 

 

El nou centre tindrà 633 alumnes matriculats entre 1r d’ESO i 2n de batxillerat provinents de Vilablareix, Quart, Fornells de la Selva i Aiguaviva.