S'entreguen els premis del 1r concurs literari de Vilablareix

Divendres, 06 Octubre 2017 17:16

La primera edició dels premis literaris ‘Relata’ns’ de Vilablareix es van celebrar el dijous 5 d’octubre a Can Gruart en un acte on els finalistes van ser els protagonistes.

Els 25 participants van escriure un relat de temàtica lliure i amb l’únic requisit que la paraula ‘Vilablareix’ hi fos present.

 

Després de la valoració del jurat, aquest passat dijous es va fer entrega dels premis als guanyadors del concurs.

 

El primer premi, valorat amb 1.000€, es va atorgar a Josep Pastells Mascort pel relat ‘Apunts imprescindibles per una correcte comprensió del desamor’.

Segons el jurat ‘És un relat que d’entrada ja et sorprèn, perquè són 13 relats. Un d’ells el més llarg i més diferent que t’endinsa amb el que et vindrà després. Els altres 12 fa un passeig per la història de personatges reals, mitològics i animals. Ens ha agradat que siguin relats curts, concisos i directes que no et deixen indiferent. Explicats des del punt de vista de la protagonista femenina.’  

 

El segon premi, valorat amb 500€, es va atorgar a MªDolors Portas Sese pel relat ‘La cara fosca del pecat’. Segons el jurat, s’ha valorat el bon ritme, la cohesió i els personatges que hi surten, que no són pocs. Els ha captivat la vida dels personatges com van creixent i es van enllaçant entre ells.

 

L’acte va estar conduit per l’escriptor Martí Gironell mentre que Rafael Planella, membre del grup de teatre L’olla dels maiquiets, va llegir un fragment dels relats premiats. 

Podeu llegir els relats finalistes clicant en aquests dos enllaços:

1r Premi: 

http://www.vilablareix.cat/vila/concursos/1R_PREMI_RELATANS2017_Apunts_imprescindibles_per_a_una_correcta_comprensio_del_desamor.pdf

2n Premi:

http://www.vilablareix.cat/vila/concursos/2N_PREMI_RELATANS2017_la_cara_fosca_del_pecat.pdf