Un total de 1651 persones participen al referèndum a Vilablareix

Dilluns, 02 Octubre 2017 15:47

El Referèndum d’autodeterminació de Catalunya es va poder celebrar a Vilablareix tot i que es va haver d’interrompre varies vegades per la possible arribada dels cossos de seguretat espanyols al col·legi electoral, situat a Can Gruart. 

Com ja es va pactar, veïns i veïnes de Vilablareix varen començar a arribar a Can Gruart a les 5 del matí per a custodiar el col·legi electoral. Les urnes, les paperetes i els sobres encara no havien arribat, però els esperaven entusiasmats. Com és habitual, l’Ateneu de la Dona ja oferia esmorzar per a tothom a aquelles altes hores de la matinada. Poc abans de les 8 del matí va arribar tot el material electoral i es van muntar les meses mentre els ciutadans que anaven arribant es col·locaven ordenadament a la cua.

A partir de les 9 varen arrencar les votacions. Els vots de les primeres hores del matí van anar acompanyades d’errors en el sistema informàtic, com passava a tots els col·legis electorals d’arreu de Catalunya. A mig matí es va solucionar i centenars de persones van poder votar al llarg del dia.

 

Molts dels votants van decidir passar el dia a Can Gruart on van poder dinar arròs i carn, com si d’un dinar popular es tractés. Això si, ben alerta perquè la Policia Nacional i la Guardia Civil podien arribar en qualsevol moment a requisar les urnes.

 

A Vilablareix la jornada es va acabar sense incidències  però consternats pels fets ocorreguts a llocs com Girona i Aiguaviva. És per aquest motiu que avui, dilluns 2 d’octubre, hi ha hagut una concentració davant de l’Ajuntament en contra de les càrregues policials d’ahir.

 

Els resultats van ser positius! 

SI         à  1577          à  95,52%

NO       à   52             à  3,15%

BLANC à  18             à  1,09%

NUL     à  4                à  0,24%

TOTAL: 1651

  

Demà 3 d’Octubre l’Ajuntament de Vilablareix es sumarà a l’aturada general, així com també ho faran tots els seus equipaments i centres escolars.

 

Totes les imatges de l’1 d’octubre les trobareu a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Vilablareix.