Consells per a una revetlla segura

Divendres, 14 Juny 2019 15:24

 

Amb l’estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles amb l’increment de l’ús de material pirotècnic a l’encesa de fogueres. 

 

Cal que tingueu en compte els consells de protecció civil per a minimitzar els riscos que comporta l’ús d’aquest material, tant per a les persones, com pel medi natural. 

És important assegurar-se de comprar productes pirotècnics en establiments autoritzats, no guardar els petards a les butxaques i portar-los en una bossa. Encendre cada article seguint les seves instruccions concretes, no llençar mai petards contra ningú ni en aglomeracions de persones. I tampoc llençar-lo a menys de 500 metres de zones boscoses. 

 

Pel que fa a les fogueres, és important tenir l’autorització de l’Ajuntament. Fer les fogueres a més de 15 metres de les façanes i dels cotxes, i mai sota les línies elèctriques. També heu d’evitar fer fogueres en zones amb vegetació seca o arbrat i no tirar-hi papers ni teixits, el vent els enlairaria i els podria portar lluny. 

 

Consulta tots els consells per als petards, els correfocs i les fogueres al web de la Generalitat de Catalunya