Vilablareix deixa d'ingressar els seus impostos a l'Estat espanyol

Dimecres, 15 Maig 2013 15:51
El ple celebrat el dilluns 6 de maig. El ple celebrat el dilluns 6 de maig.

El ple de l’Ajuntament de Vilablareix, format pels grups d’ERC, CiU i IpP-PM, va aprovar el dilluns 6 de maig, per unanimitat, una moció sobre la sobirania fiscal en la que la corporació es compromet a pagar els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana.

I, d'aquesta manera, s'han iniciat els mecanismes per tal de procedir al pagament de l’Impost sobre la Renda a les Persones Físiques (IRPF) i l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) de l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya, en els propers mesos.

“El propòsit és que molts ajuntaments del nostre país aprovin aquesta moció i paguin els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana per així poder quantificar quants diners ingressarem a la Generalitat de Catalunya i no al govern espanyol”, va manifestar l’alcalde David Mascort.

D’altra banda, l’Ajuntament va aprovar també substituir el dia 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, que aquest any cau en dissabte, per un altre dia a escollir pels treballadors/es municipals com a dia d’assumptes propis.

En el punt de l’ordre del dia s’explica que els festius que cauen en diumenge, tant l’Administració de l’Estat com la de la Comunitat Autònoma i les Administracions Locals, les traslladen a dies laborals, però no els dissabtes per ser laborables. Per aquesta raó, i per no haver-se contemplat en el calendari laboral de l’Ajuntament el trasllat dels dissabtes festius a compensar en dies festius alternatius, s’ha adoptat aquesta mesura. “El 12 d’octubre no tenim res a celebrar”, va manifestar l’alcalde. El punt es va aprovar amb els vots a favor d’ERC i IdP-PM i amb l’abstenció de CiU.

Finalment, tots els grups van aprovar una moció, que impulsa l’Associació de Municipis per la Independència, per demanar la supressió del govern espanyol a Catalunya per “obsoletes, inoperants i buides de competències”.