Vilablareix, al costat dels refugiats

Divendres, 26 Maig 2017 10:08
Vilablareix entrega material tècnic a l'equip de rescat de Proem-aid
 
L’Ajuntament de Vilablareix ha entregat material tècnic per a l’equip de rescat de l’associació PROEM-AID Catalunya. Va ser el mateix alcalde, David Mascort, qui personalment va fer l’entrega del següent equipament tècnic:
 
-       2 vestits waterproof R7 pro supervivència
-       4 parells de guanyts G1 3MM
-       4 caputxes D1 3/5 MM A
 
D’aquesta manera, Vilablareix ha volgut aportar el seu granet de sorra per ajudar als refugiat que fugen de la guerra del seu país i busquen una oportunitat a Europa.
Bombers i infermers que formen part de l’associació Proem-aid varen explicar, en la xerrada que es va celebrar a Can Gruart, l’experiència viscuda a la costa de Lesbos i com actuen per a salvar vides. Vàrem poder escoltar els testimonis del coordinador de l’associació i bomber de la Generalitat, Coke Balcázar, la bombera de Bombers de Barcelona, Luty Júdez i la infermera Mercè Montero. 
 
En l’acte varen destacar la importància que tenen les donacions que fan els ajuntaments com el de Vilablareix. Perquè segons Coke Balcázar “No rebem ajudes, som tots voluntaris i tan sols subsistim amb els diners de les dues ONG’s (Proem-aid i Salvamento marítimo humanitario). Per això necessitem de la col·laboració de la gent”.
‘Aita Mari’ és el projecte amb el que treballen però necessiten un nou barco equipat amb part de la tripulació professional, combustible, equipament, aliments i recursos per atendre a tots els que vagin a socórrer. Preveuen que els quatre mesos de projecte que volen cobrir suposin un cost de 240.000€ dels quals 50.000 els aporten, per a començar, les dues associacions. La resta dependrà de les donacions de la gent.
 
Varen titular la xerrada ‘Un mar de somnis’ perquè es tracta de persones que veuen el mar com una oportunitat però que a la vegada aquest mar treu els somnis a molts dels que el travessen, ha explicat Balcázar.
 
Poden veure el vídeo on s’explica el projecte a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Vilablareix.
 
Per a fer una aportació a l’associació Proem-aid ho poden fer clicant el següent enllaç: