Vilablareix ja disposa del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Dijous, 04 abril 2019 17:14

S’ha posat en funcionament a Vilablareix el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics, ubicat al carrer Roger de Llúria, a la zona del Centre Cultural Can Gruart.

 

Segons el regidor de Mobilitat i via pública, Pau Rovira“Fa temps que l’equip de govern estàvem buscant un lloc on instal·lar un punt de recàrrega de vehicle elèctric amb la doble funció de donar aquest servei a la gent del poble i alhora per conscienciar als veïns i veïnes que ja és una realitat tecnològica a l’abast de tothom, que creixerà molt i que suposarà una revolució en aspectes ambientals”

 

I afegeix: “Pensem que Can Gruart és un punt de centralitat molt important i que és on millor servei pot donar a la gent. No es tracta d’una actuació aïllada, sinó que en funció del seu ús i necessitats s’aniran incrementant el seu nombre i distribució en diferents punts del nostre municipi”.

 

La instal·lació consta d’un carregador semi ràpid per a vehicles elèctrics i una plaça d’aparcament habilitada pel vehicle que utilitzi el carregador. És un punt de recàrrega amb connector tipus 2 amb una potència de càrrega de 7,3 kW. Cada hora de càrrega equival a una autonomia de 40km.

 

El servei de recàrrega és gratuït i està operatiu les 24 hores del dia, amb una limitació de 2 hores per càrrega. Per a la seva activació, només cal descarregar-se una aplicació al mòbil. Al mateix punt, hi ha les indicacions de com s’ha de procedir a fer la càrrega. 

 Aquesta actuació ha estat finançada amb el suport econòmic de la Diputació de Griona.

A través d'aquest enllaç podreu veure el mapa amb la ubicació exacte d'on es troba el punt de recàrrega dels vehicles elèctrics: 

http://www.instamaps.cat/instavisor/311846902c439c33138ae0d22ef0df0a/PUNT_RECARREGA_VE.html