La feina feta de l'equip de govern

Dimecres, 11 Juliol 2018 10:45

L’equip de govern de Vilablareix ha repassat aquest dimarts els projectes que ha fet amb el que portem de legislatura i els previstos de cada regidoria.

 

L’alcalde de Vilablareix i regidor d’Hisenda i Promoció econòmica, David Mascort, va explicar que un dels objectius fins que s’acabi aquesta legislatura és l’augment dels ingressos ordinaris sense augmentar els impostos i contenint les despeses ordinàries. També seguiran treballant per continuar accedint a totes les subvencions de les diferents administracions i reduiran l’endeutament a 0 aquest any 2018, entre d’altres. 

Pel que fa a l’àrea de promoció econòmica, va assegurar que seguiran treballant en l’ocupació, formació i empreses. Va destacar que són els eixos principals amb els que treballa l’ajuntament i que s’han vist millores, un exemple és la reducció de l’atur al poble, actualment amb un 5% d’atur.

 

Pel que fa a la regidoria deMedi Ambient, Medi Natural i Paisatge Urbà, Jordi Frigola va estacar l’augment de participació en el Porta a Porta, amb el qual s’ha aconseguit recollir més tones. Va anunciar que al mes de novembre es farà una prova pilot de recollida d’oli domèstic porta a porta. En el que queda de legislatura també es farà un nou itinerari senyalitzat a l’entorn rural de Vilablareix. Seran un total de 8 km passant per zones boscoses i els llocs més emblemàtics del poble.

 

La regidora deCultura, Festes i Joventut, Marta Fusté, va repassar totes les activitats i festes que es fan en el poble i va destacar una de les activitats que es volen potenciar, els Escacs. Ho volen impulsar fent una jornada de cares a la Setmana Cultural 2019. 

Pel que fa a joventut, es potenciaran els matins actius i el projecte de brigada jove per a l’ocupació dels joves del municipi. 

 

El regidordeMobilitat, Serveis i Urbanisme, Pau Rovira, va repassar el pla d’Urbanisme que s’ha engegat i dins el qual es faran els camins escolars segurs, el projecte de millora de clavegueram i la instal·lació d’una caldera de biomassa i estalvi energètic al pavelló. També va parlar del gran projecte que serà la Sala Polivalent. Un espai social i cultural que anirà a continuació del casal i la ludoteca.

 

Pel que fa a l’àrea d’Ensenyament, Dona, Participació i Salut, la regidora Sònia Ruiz, va destacar les beques que es donen al millor alumne de batxillerat o formació professional i s’incorporin a la Universitat. Seguiran fent costat també als centres educatius com la Llar d’infants, l’Escola i l’Institut. 

En temes de Salut, es seguiran fent xerrades i tallers sobre hàbits saludables, les trobades del grup de running i el projecte gat. El projecte gat s’exposarà a finals de setembre per tal de tenir controlats la presència dels gats al municipi. 

 

Josep Manel Pallàs, regidor d’Esports i Publicacions, va assegurar que seguiran donant suport a les entitats esportives, i va repassar les actuacions que s’estan fent al pavelló i les obres dels vestidors i el terraplè del camp de futbol. Abans d’acabar la legislatura, s’haurà arribat al número 80 de la revista la Torratxa i finalment es publicarà un llibre per a donar a conèixer la història del poble amb fets i fotografies que els veïns puguin aportar. 

 

La regidora de Gent Gran i Serveis Socials, Maite Tixis, va repassar tots els projectes que s’estan duent a terme i va destacar la creació de l’Espai d’Atenció a les Persones. Un servei per a la gent gran que obrirà 8 hores a la setmana i on s’hi muntaran activitats. S’inaugurarà el dia 21 de setembre, per la Fira de la Tardor, així el diumenge de la fira hi haurà les portes obertes perquè tothom pugui conèixer l’espai. 

 

Per últim, el regidor de Comunicació, Mitjans Audiovisuals i Serveis TIC, Miquel Molas, va destacar la posada en funcionament el mes de setembre d’una nova plataforma que integrarà l’agenda, inscripcions i reserves. També estan treballant en una nova APP de la Llar d’Infants. Va posar en relleu també de la dinamització del Punt TIC, un espai de lliure accés que l’ajuntament posa a disposició dels veïns i que enguany han renovat amb nous ordinadors.