Vilablareix encén la il·luminació de Nadal i redueix un 70% el consum energètic

Divendres, 05 Desembre 2014 17:07
Vilablareix ha encès les llums de Nadal el divendres 5 de desembre. Vilablareix ha encès les llums de Nadal el divendres 5 de desembre.

L’Ajuntament de Vilablareix ha completat la substitució de les bombetes de llum tradicionals per leds, de baix consum, en la il·luminació dels car- rers del poble amb motius nadalencs amb l’objectiu de reduir el consum energètic en un 70%.

Aquesta mesura ha permès que l’encesa de llums s’avanci al passat divendres 5 de desembre. Un parell de setmanes abans del que es feia habitualment i es tancaran el 7 de gener de 2014.

El regidor de Serveis, Via Pública i Entorn Rural, Jordi Frigola, ha explicat que aquets any s’ha realitzat una “important actuació ampliant els me- tres d’il·luminació nadalenca”.

“Els leds tenen una vida útil més llarga i, a més, ens permet estalvi d’un 70%. Aquest fet ens ha permès encendre les llums un parell de setmanes abans del que fèiem habitualment”, ha conclòs el regidor, Jordi Frigola.

La substitució de les llums de Nadal amb bombetes tradicionals per llums led és una actuació que està inclosa dins el PAES (Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible).