El ple de l'ajuntament aprova definitivament el pla de mobilitat

Divendres, 19 Gener 2018 09:08

L’ajuntament de Vilablareix ha aprovat definitivament en el ple d’aquest dijous el projecte de reurbanització d’un tram del carrer Marroc per tal d’implantar el carril bici i renovar la xarxa de sanejament. També ha aprovat definitivament el projecte de mobilitat del municipi que comprèn la construcció de carrils bici, l’ordenació vial i la construcció d’una el·lipse al carrer Perelló amb el carrer Camós.

Pau Rovira, regidor de mobilitat, ha remarcat que “un cop aprovat passarem a licitació conjuntament amb el projecte de reurbanització del carrer Marroc i la renovació de la xarxa de sanejament”. Tot plegat per un import de 320.000 euros.

Segons l’alcalde, David Mascort, “es licitarà el projecte i s’adjudicarà tan aviat com es pugui per començar l’obra abans de l’estiu”.

Aquests dos punts de l’ordre del dia s’han aprovat per unanimitat.

 

Un dels punts que han portat més debat entre els regidors dels diferents grups municipals, ha estat l’aprovació inicial per a reformar els vestidors del camp de futbol i l’adequació de la grada est del camp. Finalment s’ha aprovat amb 8 vots a favor de l’equip de govern, una abstenció del PSC i dos vots en contra de CiU.

 

El consistori ha aprovat també encarregar a la Diputació de Girona la gestió de la licitació per a canviar l’enllumenat públic del municipi a tecnologia LED, per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Es substituirà l’enllumenat de l’escola Madrenc i de l’Ajuntament. Es tracta d’una inversió emmarcada dins el PAES (Plans d’Acció per l’Energia Sostenible). S’ha aprovat per unanimitat.

 

En el mateix ple han aprovat també per unanimitat el conveni de formalització entre l’Ajuntament de Vilablareix i el Consorci de Vies Verdes de Girona per a la gestió de la via verda. Recordem que en el ple del 20 de juliol del 2017 Vilablareix ja va aprovar l’acord d’adherir-se al Consorci de les Vies Verdes de Girona.