Vilablareix congela taxes i impostos pel 2014 i baixa el tipus d'IBI i escombraries

Dimarts, 12 Novembre 2013 10:19
El ple celebrat aquest dilluns, 11 de novembre, a l'Ajuntament de Vilablareix. El ple celebrat aquest dilluns, 11 de novembre, a l'Ajuntament de Vilablareix.

L'Ajuntament de Vilablareix va aprovar en el ple celebrat el pasat dilluns, 11 de novembre, les ordenances fiscals per 2014 on les taxes i els impostos es congelen o es baixen amb els vots a favor d'ERC i IpP-PSC i l'abstenció de CiU.

L'alcalde, David Mascort, ha exlicat que en concret es baixa la taxa de recollida d'escombraries en un 3,75% i el tipus de l'IBI per contrarestar l'efecte del valor de cadastral i de l'augment del tipus ordenat pel govern espanyol. La resta es congela tot.

"En aquests moments on tantes famílies ho estan passant malament; nosaltres pensem que la nostra feina és estar al seu costat. I intentar en la mesura del possible reduir la càrrega impositiva que correspon a l'Ajuntament de Vilablareix", ha argumentat l'alcalde.

Mascort ha afegit, respecte a la taxa d'escombraries, que tal com van prometre durant el primer més s'estudiaria la possibilitat de congelar o, fins i tot, abaixar la taxa. "Al final estem en un 85% de recuperació de residus que generem i això ens permet reduir un 3,75% la taxa d'escombraries", ha afegit l'alcalde de Vilablareix.

Amb les noves ordenances, a més, l'equip de govern ha introduït una nova mesura a partir de la qual  tots els impostos que passin de 100 euros es podran pagar amb tres terminis els veïns i veïnes que ho desitgin.