Urbanisme i territori

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament volem contribuir a donar respostes als reptes presents i de futur, desplegant un model de desenvolupament socioeconòmic basat en les necessitats i les potencialitats de Vilablareix.

L´objectiu fonamental de l’Àrea és conèixer la situació socioeconòmica de Vilablareix i poder adoptar en cada moment les mesures necessàries de reactivació de l’economia local. En conseqüència, les nostres actuacions aniran orientades a incrementar els llocs de treball, la millora de la qualitat de l’ocupació oferint espais d'orientació i formació, i afavorir el creixement del teixit econòmic i comercial de Vilablareix.

A la vegada, és necessari lligar el creixement als criteris de desenvolupament sostenible i mediambientals, impulsar la cohesió social, i afavorir la participació i la concertació amb els agents socials i econòmics del municipi.

Aquests eixos vertebradors de la nostra actuació han d’ajudar al desenvolupament harmònic de Vilablareix i permetre´ns gaudir d´un poble modern, amable i sostenible.

Esperem, doncs, que a través dels nous serveis i actuacions de Promoció Econòmica ajudem a augmentar la qualitat de vida de les veïnes i veïns i afavorir el desenvolupament sostenible de Vilablareix.

David Mascort i Subiranas
Alcaldia, Hisenda i Promoció econòmica.

AODL vilablareix web

El Pacte d'alcaldes per a una Energia Sostenible

El 12 de març de 2012, el Ple de l’Ajuntament de Vilablareix va aprovar l’adhesió al Pacte d’alcaldes.

El Pacte d’alcaldes és la primera iniciativa, i la més ambiciosa, de la Comissió Europea orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic.

L’estratègia del «20/20/20» de la Comissió Europea és la base del Pacte d’alcaldes (Covenant of Mayors), en què la Unió Europea atorga tot el protagonisme als municipis com a actors principals de l'acció de govern.

Tots els signants del Pacte d’alcaldes es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la Unió Europea i a adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20 % per l’any 2020 mitjançant la redacció i execució de plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES), a favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica. Els signants del Pacte tenen, doncs, l’objectiu de reduir les emissions de CO2 en més d’un 20 % el 2020, a través de l’eficiència energètica i les energies renovables. Per aconseguir aquest objectiu, les autoritats locals es comprometen a:

  • Preparar un inventari de referència d’emissions com a recull de les dades de partida;
  • Presentar un pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES), aprovat per l’ajuntament del municipi, en un termini màxim d’un any des de la data d’adhesió al Pacte, i esbossar les mesures i polítiques que es proposen executar per assolir els objectius;
  • Elaborar periòdicament, després de la publicació del PAES, un informe d’implantació que indiqui el grau d’execució del programa (cada dos anys) i un informe d’acció que mostri els resultats provisionals (cada quatre anys);
  • Promoure activitats i involucrar la ciutadania i les parts interessades, inclosa l'organització del Dia de l’Energia (jornades locals d’energia);
  • Difondre el missatge del Pacte d’alcaldes, en particular a altres autoritats locals a fi que s'hi adhereixin i participin en els esdeveniments més importants (per exemple, en les celebracions del Pacte d’alcaldes i en les sessions o tallers temàtics);
  • Acceptar, els signants, que deixaran de ser membres del Pacte en cas de no presentar a temps els diferents documents tècnics requerits (el document del PAES o els informes de seguiment).

Els resultats directes que obtenen els signants del Pacte són:

  • El fet de disposar d’una eina programàtica que permeti establir la política energètica a seguir fins al 2020. Aquesta eina ha de permetre establir les bases d’aquelles accions i mesures tècniques i econòmiques que caldrà desenvolupar per part del municipi.
  • Mitjans financers i suport polític en àmbit de la Unió Europea, a través de mecanismes financers concrets per ajudar els signants del Pacte a complir els seus compromisos.
  • Visibilitat pública, ja que la Comissió Europea s’ha compromès a donar suport a les autoritats locals que participen en el Pacte a través de celebracions conjuntes amb altres territoris, etc.

http://www.ddgi.cat/pactedelsalcaldes

aaaaaaaaaaaa

aaaaaaa

 

aaaa

 

 

 

Vine a buscar el teu kit per a l'estalvi d'aigua a casa!

L’any 2008 Catalunya va patir un fort període de sequera que va obligar a establir restriccions en l’ús de l’aigua. En motiu d’aquell episodi, Vilablareix va engegar una campanya de sensibilització envers el valor de l’aigua i la necessitat d’estalviar-la en tots els àmbits (domèstic, industrial i agrícola). En el marc d’aquella Campanya d’Estalvi d’Aigua, es va organitzar una xerrada sobre jardineria ecològica i sostenible, un curs sobre l’estalvi d’aigua on es parlava de la recollida d’aigües pluvials i la reutilització d’aigües grises i sessions de distribució de reguladors de cabal i airejadors als veïns i veïnes del municipi. Els reguladors o airejadors són mecanismes que s’enrosquen a les aixetes i dutxes i barregen l’aigua amb aire, reduint així la pressió de l’aigua. Aquest mecanisme d’estalvi pot arribar a representar un 50% menys de consum d’aigua enfront una aixeta sense airejadors.

Si encara no teniu aquest kit d’estalvi d’aigua, consistent en 3 airejadors, una bossa per a la cisterna del vàter i un fulletó informatiu amb consells per estalviar aigua a les llars, podeu adreçar-vos a l’Ajuntament i demanar-lo.

 

planejament i normativa

Visor del mapa del Planejament urbanístic de Vilablareix. Hi podeu consultar a més del planejament el mapa de capacitat acústica.

Hi ha incorporades totes les modificacions de les Normes subsidiàries de Planejament i es poden descarregar fitxes resum de la zona urbanística fent un clic a sobre del mapa.

Ha estat elaborat per facilitar la informació i no substitueix el text legal que podreu trobar al Registre de planejament.

 

Podeu trobar una petita ajuda per a utilitzar el MAPA aquí

 

 

PLANEJAMENT EN TRAMITACIÓ:

Accés al tauler d'anuncis

 

Urbanisme i obres

En aquesta secció hi trobareu informació de la tramitació i requisits de les llicències relacionades amb l’àmbit de la construcció i l’urbanisme.

Tramitació i requisits de les llicències relacionades amb l’àmbit de la construcció i l’urbanisme (Seu-e)

Ordenances

Amb aquest link podeu accedir a les ORDENANCES municipals i BONIFICACIONS a l'edificació


 

 

Contactes

Àrea de Planejament

Arquitecte: Manel Aguilera

Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Àrea d’Urbanisme i obres:

Arquitecte tècnic: Eulalia Cudolà

Correu electrònic : Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Subcategories