ACVweb

 

11 de maig. JORNADA D’ESTUDIS CULTURALS. VILABLAREIX 2018

Per primera vegada, l’Associació Cultural de Vilablareix ha organitzat una JORNADA D’ESTUDIS CULTURALS. El títol genèric d’aquesta jornada va ser EL PLA DE GIRONA. Entre l’antiguitat tardana i la fi de l’Edat Mitjana. El programa complet va estar format per:

El territori en els segles VI al VIII, a càrrec d’en Marc Prat de la Universitat de Girona

L’ocupació de l’espai a la Baixa Edat Mitjana, per en Jordi Sagrera de la Universitat de Girona

Els jueus a la plana de Girona, per la Lídia Donat del Museu dels Jueus

Girona entre l’antiguitat tardana i l’edat mitjana (una visó des del Pla), a càrrec de Josep M. Nolla, de la Universitat de Girona

La direcció de la Jornada va anar a càrrec de l’arqueòleg i professor de la Universitat de Girona, el doctor Josep M. Nolla i la coordinació va ser d’en Josep Aribau, de l’Associació Cultural de Vilablareix.

Van assistir-hi 37 inscrits de diferents edats i procedents de diverses poblacions, majoritàriament de Girona i Vilablareix.  De l’enquesta feta als participants es desprèn que la satisfacció general pels temes triats, la organització, l’espai, l’horari... va ser molt bona, rebent propostes molt interessants de cara a properes Jornades.

 

foto49

foto50

 

25 d’abril. Conferència AERÒDROMS REPUBLICANS DE GIRONA (1936-1939)

Molt interessant i formativa va ser la conferència que van donar l’historiador David García i comandant aviador Roberto Pla, sobre la situació dels camps d’aviació que hi havia escampats per les comarques gironines durant la Guerra Civil espanyola.

foto48

 

23 d’abril. DIADA DE SANT JORDI

Enguany, l’Associació Cultural, no va muntar la parada a l’exterior, però va participar a la Diada de Sant Jordi, venent llibres gràcies a la col•laboració de l’Estanc de Vilablareix on es van poder comprar les darreres novetats editorials i a on van visitar-nos diversos escriptors locals.

foto46

foto47

 

9 d’abril. Presentació del llibre LA FORÇA D’UN DESTÍ d’en Martí Gironell

Molts amics i lectors d’en Martí Gironell es van aplegar a la presentació del seu darrer llibre La força d’un destí, premi Ramón Llull d’enguany. El propi autor, amb la col•laboració d’en Guillem Terribas, va fer molt amena una estona, farcida d’anècdotes, que va finalitzar amb la firma de nombrosos llibres per part d’en Martí Gironell.

foto43

foto44

23 de març. PREMI SANT ROC 2018

El premi que els socis de l’Associació Cultural de Vilablareix concedeixen anualment per reconèixer i agrair el que fan entitats i persones que treballen en pro de la cultura, enguany el van atorgar a l’artista gironí Domènec Fita.

El divendres 23 de març es va fer l’acte d’entrega al Centre Cultural “Can Gruart”, dins d’un ambient seriós pels esdeveniments judicials d’aquell dia, amb l’empresonament d’uns dirigents polítics catalans.

L’acte va ser presentat i conduit per en Dídac Romagós i la part lúdica i musical va anar a càrrec del grup format per en Xavier, la Montse i la Quima. En Pere Romagós, l’Isaac d’Aiguaviva, va fer un recull de records personals glossant la part més humana i íntima del mestre Fita. També va participar el periodista Frank Bayer amb un escrit sobre la pau.

La regidora de cultura, la Marta Fusté, va finalitzar els parlaments i les tendres i lúcides paraules d’en Domènec Fita van tancar un acte que, tot i els sentiments contradictoris, va ser la festa que es vol que sigui sempre l’entrega del Premi Sant Roc.

foto40

foto41

foto42

23 de febrer. Conferència: VIVÈNVIES d’un gironí a TERRA SANTA

Amb força assistencia de públic es va dur a terme aquesta conferència que va anar a càrrec del senyor Pere Codina i presentat pel Mn. Pere Bellvert, rector de Vilablareix i Fornells.

foto39

25 de gener de 2018 – ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS - 2018

Amb l’assistència d’11 socis es va procedir a l’Assemblea General de Socis de l’Associació, presentant-se un resum de les activitats fetes l’any 2017, així com els resultats econòmics, aprovant-los per unanimitat. També es va informar de les activitats previstes pel 2018 i el seu pressupost, aprovant-ho tot plegat per part del socis.

Finalment es va procedir a la votació del guanyador del PREMI SANT ROC 2018, atorgant-lo a l’artista gironí Domènec Fita.

Activitats2017

Activitats2016

 

15 de setembre de 2016 – Presentació del llibre de la Mar Bosch