ACVweb

6 d’octubre. Exposicions de MÀQUINES DE FOTOGRAFIAR i FOTOGRAFIES PERE SICÍLIA

El mateix dia es va fer la inauguració de dues exposicions: la de MÀQUINES DE FOTOGRAFIAR, cedides per nombrosos socis i amics, i la de les FOTOGRAFIES del reconegut fotògraf Pere Sicília. Es va fer la conferència DISSENY & FOTOGRAFIA, presentada pel també fotògraf Jordi Colomer i una visita guiada per l’exposició amb nombroses i amenes explicacions del propi artista.

Ofoto28

 

Ofoto29

 

 

23 i 24 de setembre. FIRA DE TARDOR

Per segon l’any l’Associació va muntar una parada a la Fira de Tardor, posant a la venda la peça de terrissa d’enguany i convidant a tots els amics a degustar ratafia o garnatxa, amb unes galetes.

Ofoto26

Ofoto27

 

21 de setembre. Conferència “VARIETATS DE LA CUINA DE TARDOR”

Magnífica xerrada, amb demostració inclosa, pel reconegut xef QUIM CASELLAS del restaurant Casamar de Llafranc (1 estrella Michelin). Les nombroses persones que van assistir-hi va poder degustar el delicat arròs que va preparar el xef.

OFOTO25

 


15 de juny. Presentació del llibre “ALEGRA’M LA VIDA“ i projecció de la pel•lícula “MANHATTAN”

 Es va fer una activitat doble. D’una banda es va presentar el llibre “Alegra’m la vida”, amb el propi autor en Guillem Terribas i, al mateix temps, es va projectar el film “Manhattan” d’en Woody Allen, comentada per el mateix Guillem Terribas, gran coneixedor del cinema i reconegut crític.

OFOTO23

OFOTO24

25 de maig. Conferència LA SARDADA AHIR I AVUI

D’una manera molt amena, i farcida d’anècdotes i vivències personals, l’historiador Joan Domènech i Moner va fer la conferència LA SARDADA AHIR I AVUI. Va ser presentat i acompanyat, al llarg dels comentaris, pel regidor del nostre ajuntament, Josep Manel Pallàs i Julià, gran coneixedor del món de la sardana i autor del programa de sardanes de Ràdio Vilablareix.

 Ofoto22

 

 

19 de maig. Presentació del llibre “RECORRER LA GARRIGUELA FORTIFICADA”

 La presentació de l’estudi “RECORRER LA GARRIGUELLA FORTIFICADA” va anar a càrrec de la seva autora, l’arquitecte Adela Geli i Anticó, amb la col•laboració del doctor de la UdG Josep Clara Resplandis. Tots dos van donar unes magnífiques i clarificadores explicacions del tema del llibre: l’emplaçament dels búnquers a Garriguella, el sistema de construcció i la seva finalitat.

Ofoto21

 

22 i 23 d’abril. Parada de llibres de roses de Sant Jordi

El cap de setmana del 22 i 23 d’abril, vam muntar la parada de llibres i roses, amb l’assistència de nombroses persones i la presència de diversos escriptors i escriptores que van signar els seus llibres. L’activitat més gran va ser el diumenge per Sant Jordi on va haver-hi moments de gran afluència de visitants que van poder comprovar que tenien al seu abast les novetats editorials del moment.

foto17sant jordi

foto18sant jordi

21 d’abril. Conferència del doctor Marc Sureda “La catedral de Girona i la seva nau única”

Nombrosa assistència a la magnífica conferència que va fer el doctor Marc Sureda, probablement el millor coneixedor de la catedral de Girona. La conferència va fer un recorregut per la història de la catedral, des dels seus orígens romans, fins a la decisió –ara fa 600 anys- de fer una nau única sobre l’anterior catedral romànica.

foto16sureda

24 de març. Presentació de la novel•la d’en Rafel Nadal La senyora Stendhal.

La presentació de la darrera novel•la de l’escriptor Rafel Nadal La senyora Stendhal va fer-se conjuntament amb EL CLUB DE LECTURA i es va aprofitar per comentar la novel•la, del mateix autor, La maledicció dels Palmisano motiu de lectura dels participants al Club.

foto12nadal

foto13nadal

16 de març. LLIURAMENT DEL PREMI SANT ROC 2017

Amb la presència del Director General de Creació i Empreses Culturals, senyor Quim Torrent i l’alcalde de Vilablareix, senyor David Mascort, es va fer el lliurament al senyor Joaquim Vidal, president de la FUNDACIÓ VALVI del 1er. Premi Sant Roc.

L’acte, presentat er l’escriptora Mar Bosch, va incloure l’actuació musical del quartet de corda Tretaq i les explicacions del perquè del premi i de la singularitat del trofeu, fetes per en Jordi Pagès i en  Josep Aribau.

foto9premisroc

 

foto10premisroc

foto11premisroc

3 de març de 2017 – Inauguració de l’exposició EXPOCAMINS

Al mateix temps de la inauguració, i amb una notable assistència de públic, els ponents Elvis Mallorquí i Ricard Teixidor van comentar els seus llibres sobre els camins de La Selva i el Gironès, fent especial menció dels que passaven per El Perelló i Vilablareix. Camins tant transitats com el Camí de Girona a Vilobí, a Santa Coloma de Farners i, fins i tot, a Vic.

foto6 expocamins

foto7 expocamins

15 de febrer de 2017 – Presentació del llibre Viatjant més enllà dels cercles polars

La presentació del llibre de l’autor, veí de Vilablareix, Josep Llagostera i Llapart, Viatjant més enllà dels cercles polars va ser un èxit d’assistència, omplint totalment la sala de conferències de Can Gruart. L’autor va fer un amè i didàctic resum del seu llibre, comentant els seus viatges,  farcint-los de diverses anècdotes,  i finalitzant amb la projecció d’un reportatge molt personal que va encantar als assistents.

La presentació d’en Josep Llagostera va anar a càrrec d’en David Mascort (alcalde de Vilablareix) i en Josep Arnau, exrector de la UdG.

 foto2 llagostera

foto3 llagostera

27 de gener de 2017 – II ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

Amb l’assistència de 14 socis es va dur a terme la II ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS. Es va fer un repàs a les activitats fetes l’any 2016, així com als resultats econòmics. També es va presentar la proposta d’activitats per aquest any 2017 i el seu corresponent pressupost, havent-lo aprovat per unanimitat.

Activitats2016

 

15 de setembre de 2016 – Presentació del llibre de la Mar Bosch